هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مراقبه

مراقبه

مراقبه یک تکنیک قدرتمند ذهنی، جا مانده از نسل های کهن آسیایی است، که برای توسعه آگاهی و افزایش تمرکز و رسیدن به یک احساس متعالی و کسب آرامش درونی به کار گرفته می شود.

مراقبه با افزایش توجه و آگاهی و تمرکز بر موضوعی(مانترا یا ذکر) مثبت و آرام بخش، باعث می شود جریان افکار منفی و درهم ربخته و استرس زا و نگرانی های حاصل از آن تغییر کرده و منجر به افزایش آرامش روحی و روانی و سلامتی جسمی و ذهنی شود.

مراقبه در اصل برای کمک به درک عمیق نیروهای معنوی و عرفانی و رسیدن به یک آرامش ذهنی و از بین بردن استرس است، مراقبه نوعی طب مکمل ذهن و بدن است که یک احساس خوشایند در فرد ایجاد می کند. تکنیک مراقبه بصورت گسترده در تمامی کشورهای آمریکایی و اروپایی رشد کرده و برای رسیدن به سلامتی روحی و جسمی از استقبال بالایی برخوردار است.  

مراقبه تکنیکی برای کسب آرامش
مراقبه

ما همیشه نمی توانیم آنچه در اطراف مان اتفاق می افتد را تغییر دهیم، اما می توانیم آنچه را که در درون مان اتفاق می افتد را تغییر دهیم. مدیتیشن تکنیکی است که می توان با استفاده از آن احساسات متلاطم درون مان را آرام کرده و خود هدایت کشتی زندگی مان را به دست بگیریم. شادی و نشاط و آرامش قلبی حاصل چند دقیقه مراقبه است، پس ارزش آن را دارد که بصورت روزانه این تکنیک را بکار برد و دستاوردهای آن را در خود و زندگی مان تجربه کنیم.

مراقبه چیست؟

مراقبه تکنیکی است برای توسعه آگاهی و افزایش تمرکز، و همچنین برای رفع نگرانی ها و استرس ها و تغییر عادت های آزار دهنده و باورهای محدود کننده به همراه رشد و توسعه ذهنی و رسیدن به یک احساس عالی درونی و سلامت جسمی و روانی.

در حالی که بسیاری از سنت های معنوی، مدیتیشن را به عنوان بخشی از آموزه ها و تمرین های خود اجراء می کردند، این تکنیک به خودی خود به هیچ دین خاصی تعلق ندارد و امروزه در فرهنگ های سراسر جهان برای ایجاد حس صلح، آرامش و هماهنگی درونی به کار گرفته می شود.

مراقبه در اصل برای کمک به درک عمیق نیروهای معنوی و عرفانی و رسیدن به یک آرامش ذهنی و از بین بردن استرس به کار گرفته می شود. مراقبه قدمت دیرینه ای دارد و هزاران سال از عمر آن می گذرد و در بسیاری از کشورهای آسیایی رونق بسیاری داشته و از آن برای سلامتی روحی، روانی و جسمانی استفاده می شده است.

مراقبه و آرامش ذهنی

فواید مراقبه

احساس آرامش، راحتی و تعادل برای سلامت عاطفی و جسمی مفید بوده و این احساس راحتی و آرامش ماندگار است.

 با این احساس آرامش در تمام روز شاد و آرام هستیم و روزمان را سپری کنیم و در رفع بیماری های جسمی و ذهنی، ما را یاری می کند.

در حالی که مراقبه یک درمان نیست، اما مطمئناً می تواند فضای شاد و بسیار آرام مورد نیاز زندگی مان را فراهم کند. 

گاهی اوقات این تنها چیزی است که به عنوان یک انتخاب بهتر برای خود، خانواده و جامعه نیاز داریم، و مهم‌ترین ابزاری که می‌توان برای تمرین مدیتیشن به همراه داشت، کمی صبر، مهربانی با خود و یک مکان راحت برای نشستن است.

هنگامی که مدیتیشن می کنیم، فواید گسترده و طولانی مدتی را به زندگی خود تزریق می کنیم. 

مراقبه و رفاه عاطفی

با مراقبه می توان، بار افکار منفی که هر روز در ذهن جمع می شود و تولید استرس بیشتری می کند را از بین برد.

مزایای عاطفی مراقبه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • به دست آوردن دیدگاه جدیدی در مورد موقعیت های استرس زا
  • ایجاد مهارت هایی برای مدیریت استرس خود
  • افزایش خودآگاهی
  • تمرکز بر زمان حال
  • کاهش احساسات منفی
  • افزایش تخیل و خلاقیت
  • افزایش صبر و شکیبایی

مراقبه و بیماری

مراقبه می تواند با ایجاد آرامش روحی و روانی و با کم کردن استرس در بهبود بیماری مفید باشد. در حالی که تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات علمی از فواید مراقبه برای سلامتی پشتیبانی می‌کنند، برخی از محققان معتقدند هنوز نمی‌توان در مورد فواید احتمالی مراقبه نتیجه‌گیری کرد.

با در نظر گرفتن این موضوع، برخی تحقیقات نشان می دهد که مراقبه می تواند به افراد در مدیریت بیماری های ذیل کمک کند.

اضطراب و استرس و نگرانی، آسم، سرطان، دردمزمن، افسردگی، بیماری قلبی، فشار خون، بیماری ام اس، سندرم روده تحریک پذیر، بی خوابی، میگرن و سردردهای مزمن و ……….

در صورت داشتن هر یک از این بیماری ها یا سایر مشکلات سلامتی، حتماً با پزشک معالج خود در مورد مزایا و معایب استفاده از مراقبه صحبت کنید.

مراقبه جایگزین درمان  نیست اما ممکن است یک مکمل مفید برای درمان باشد، با توجه به اینکه استرس نقش زیادی در ایجاد بیماری دارد، می توان امید داشت که با رسیدن به آرامش درونی و رهایی از استرس، جسمی سالم و سلامت داشته باشیم.


سایت های مرتبط

انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران

انجمن روانشناسی ایران

انجمن مشاوره ایران

انجمن هیپنوتیزم بالینی آمریکا

انجمن روانشناسی صنعتی سازمانی آمریکا


مقاله های مرتبط

نظرات بسته شده است.